Maak je cv als verpleegkundige

Vul je gegevens in, kies een template en download je cv. Gemakkelijk en snel – klaar in 10 minuten. Start direct!

CV maken
Voorbeeld cv verpleegkundige

CV voorbeeld verpleegkundige

Mensen worden steeds ouder en de zorg in de zorgsector neemt steeds meer toe. Vanwege het grote tekort aan medisch personeel is er veel vraag naar verpleegkundigen. Als je gebruikmaakt van een overzichtelijk en professioneel verpleegkundigen cv maak je je zoektocht naar een nieuwe baan als verpleegkundige of verzorgende in de zorg een stuk makkelijker. Aan de hand van onderstaande tips schrijf jij een goed curriculum vitae en vind je snel jouw droombaan.


Ga je aan de slag als verpleegkundige dan kun je gaan werken in een ziekenhuis, een verzorgingstehuis of je komt aan huis. Je bent verantwoordelijk voor het verplegen en verzorgen van zieken, ouderen, gehandicapten en andere mensen die medische zorg nodig hebben. De meest voorkomende taak van een verpleegkundige is het wassen, aankleden en verschonen van mensen. Ook wondverzorging en bijvoorbeeld het inbrengen van een sonde behoren tot de werkzaamheden. Overige taken zijn:


 • Injecties geven
 • Toedienen van medicijnen
 • Patiëntwaarneming
 • Administratieve taken zoals het schrijven van rapporten en verslagen Personalia

Je toekomstige werkgever wil weten hoe je heet, waar je woont en wanneer je geboren bent. Daarnaast is het van belang om de juiste contactgegevens op je verpleegkundigen cv te vermelden zodat de werkgever je kan bereiken, mocht je worden uitgenodigd voor een gesprek. Ook het hebben van een rijbewijs kan belangrijk zijn. Zeker als je solliciteert op een functie in de thuiszorg.


Personalia

Naam: Lieke Verstappen

Adres: Diemerkade 1, 1111 AA Diemen

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: e-mail@adres.nl

Geboortedatum: 14 juli 1995

Rijbewijs: B 


Persoonlijk profiel

Met een persoonlijk profiel op je cv trek je de aandacht van de lezer. Het doel van een persoonlijk profiel is een kijkje geven achter de schermen én de lezer warm te maken om jouw cv in zijn geheel te lezen. Je schrijft in drie of vier zinnen iets over wie jij als persoon bent, hoe je werkt en wat jouw ambities zijn voor de toekomst. 


Persoonlijk profiel

Als verpleegkundige leef ik me 100% in in het wel en wee van mijn patiënten. Die persoonlijke touch is een van de meest belangrijke onderdelen van mijn werk. In de toekomst kijk ik uit naar een functie binnen een organisatie in de ouderenzorg.  


Opleiding en cursussen

Er zijn verschillende manieren en opleidingen om verpleegkundige te worden. Je toekomstige werkgever leest graag welke specifieke opleiding jij hebt gevolgd. In de zorg moet je continu op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en is bijscholing amper weg te denken. Ook zijn er verpleegkundigen die zich graag specialiseren in bepaalde vakgebieden. Heb je relevante cursussen afgerond? Noteer deze dan zeker op je cv. 


Opleidingen

September 2013 – juni 2017 Hbo Verpleegkunde, Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam 


Cursussen

2018 Infuustherapie 

2017 Wondzorg, zwachtelen en decubitus


Werkervaring

Ervaring en kennis zijn twee onderdelen die niet mogen ontbreken op jouw verpleegkundigen cv. Specifieke taken en uitgevoerde werkzaamheden noteer je bij je werkervaring. Maak een opsomming van de verschillende zorgtaken, maar vergeet ook niet andere taken toe te voegen zoals administratieve taken. Werkgevers zijn meestal op zoek naar iemand die ze kunnen inzetten om al dit soort werkzaamheden te kunnen uitvoeren.


Werkervaring

Juli 2017 – heden Verpleegkundige palliatieve zorg, HospiceCare, Diemen


In mijn functie als verpleegkundige in de palliatieve zorg sta ik stevig in mijn schoenen. Ik werk niet alleen voor mijn patiënten maar ook voor hun familie. Ik voer de volgende taken uit:

 • Wassen en verschonen van terminaal zieke patiënten
 • Coördineren van het zorgproces
 • Ondersteuning bieden aan en begeleiden van familie
 • Stagiaires begeleiden 


Stages

Tijdens de stageperiode van je opleiding leer je veel theoretische kennis toepassen in de praktijk. Jouw opgedane ervaring en kennis vermeld je onder het kopje ‘Stages’. Het is slim om op te schrijven waar je stage hebt gelopen, op welke afdeling(en), wat je hebt geleerd tijdens deze periode en welke vaardigheden je hebt ontwikkeld.


Stages

Januari 2016 – mei 2016 Stagiaire verpleegkundige, Ziekenhuis, Diemen 

Gedurende mijn stage in het ziekenhuis draaide ik mee op de afdeling cardiologie. Tijdens deze stage werkte ik veel met oudere patiënten wat mijn passie voor werken in de ouderenzorg heeft aangewakkerd. Mijn taken bestonden uit:

 • Aan- en uitkleden en wassen van patiënten
 • Verzorgen van maaltijden
 • Rapportages schrijven
 • Luisterend oor bieden 


Vaardigheden en eigenschappen

Nu de werkgever een goed overzicht heeft van jouw ervaring, ga je ook je vaardigheden en eigenschappen toevoegen aan je verpleegkundigen cv. Hierbij ga je uit van je eigen kunnen, maar kijk je ook wat er in de vacature staat geschreven. Is men op zoek naar iemand die stevig in zijn schoenen staat, dan is het slim om dit ook terug te laten komen op je cv. Vind je het geen probleem om in de weekenden of in de avonduren te werken? Flexibiliteit is dan een eigenschap die je kunt opschrijven. Jouw vaardigheden en eigenschappen geven de werkgever een goed beeld over het type werknemer die hij of zij straks in dienst gaat nemen.


Vaardigheden

Empathisch vermogen - zeer goed

Communicatieve vaardigheden – zeer goed

Probleemoplossend vermogen – zeer goed


Eigenschappen

Stressbestendig

Flexibel

Geduldig 


Hobby’s en interesses

Jouw hobby’s en interesses zeggen veel over wie jij als persoon bent. Uiteraard wordt er op de eerste plaats gekeken naar je werkervaring, maar ook jouw persoonlijkheid weegt mee in de beslissing of je wordt aangenomen voor de baan of niet. Daarom is het een goed idee om jouw hobby’s en interesses te vermelden op je verpleegkundigen cv. Misschien houd je van hardlopen? Dit laat zien dat je doorzettingsvermogen hebt die je goed kunt gebruiken in je dagelijkse werkzaamheden. 


Hobby’s en interesses

Hardlopen

Koken

Dansen 


Lay-out van je verpleegkundigen cv

Jouw verpleegkundige cv moet niet alleen van ‘binnen’ goed in elkaar steken, ook de buitenkant heeft aandacht nodig. Een cv voor de zorgsector moet overzichtelijk en clean zijn. Versieringen en schreeuwende kleuren kun je beter links laten liggen, kies voor een rustige lay-out met neutrale kleuren. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw cv perfect aansluit op de vacature waarop je solliciteert. 


Maak direct je eigen verpleegkundigen cv!

CV voorbeeld loodgieter

CV voorbeeld loodgieter

Een loodgieter is een echte vakman. Vroeger hielden loodgieters zich alleen bezig met het gieten van lood en het aanleggen van waterleidingen. Tegenwoordig is het beroep van loodgieter zeer veelzijdig...

Lees verder »
CV kok

CV voorbeeld kok

Heb je altijd gedroomd van het werken in de keuken? Bijvoorbeeld als zelfstandig werkend kok, chefkok of hulpkok? Maak gebruik van deze handige tips voor het opstellen van een professioneel en modern...

Lees verder »
CV beveiliger, bewaker of beveiligingsmedewerker

CV voorbeeld beveiliger

De laatste jaren zijn er steeds meer vacatures bijgekomen in de beveiliging. Ben je op zoek naar een baan als beveiliger of beveiligingsmedewerker dan moet het vinden van een nieuwe baan geen probleme...

Lees verder »