Maak je cv als timmerman

Vul je gegevens in, kies een template en download je cv. Gemakkelijk en snel – klaar in 10 minuten. Start direct!

CV maken
CV timmerman of timmervrouw

CV voorbeeld timmerman

Als timmerman of timmervrouw is er voldoende werk te vinden; zeker als je in de bouw wilt werken. Om in aanmerking te komen voor een nieuwe baan als timmerman heb je een goed cv nodig waarmee je kunt solliciteren. Een cv maken veel werk? Niet als je aan de slag gaat met dit handige voorbeeld cv voor timmermannen.


Timmermannen en – vrouwen kunnen werkzaam zijn in verschillende sectoren. Ze zijn allround vakmensen die zich bezighouden met houtbewerking. Het maken van of onderhoud aan trappen, dakconstructies, wanden, ramen, deuren en vloeren behoren tot de taken van een timmerman. Binnen de functie van timmerman bestaan diverse specialisaties. Zo kun je ook meubels ontwerpen en maken of bijvoorbeeld houten schepen bouwen. 


Voordat er met gereedschap gewerkt gaat worden, moet een timmerman eerst meten, inspecteren en controleren. Een nieuwe deur moet namelijk ook passen binnen het bestaande deurkozijn. Daarna gaat de timmerman aan het werk met zagen, snijden en gladmaken van zijn materialen. Een timmerman voert onder andere de volgende werkzaamheden uit:


 • Timmeren van vloer-, wand- en dakconstructies
 • Aftimmeren
 • Onderhoudswerkzaamheden
 • Stellen van kozijnen
 • Afhangen van deuren
 • Aflezen van bouwtekeningen
 • Omgaan met houtbewerkingsmachinesPersonalia

Bovenaan je timmermans-cv prijken je persoonlijke gegevens. Het bedrijf waar je wilt gaan werken heeft op z’n minst je naam, je adres, je geboortedatum en je contactgegevens nodig. Daarnaast kun je besluiten om extra persoonlijke informatie toe te voegen aan je curriculum vitae. Denk hierbij aan je nationaliteit, je burgerlijke staat, of je in het bezit bent van een rijbewijs en je kunt links toevoegen naar bijvoorbeeld een LinkedIn-profiel. Voeg alleen informatie toe die iets bijdraagt aan je sollicitatie. Moet je voor je functie dagelijks langs bij klanten, dan is het aan te raden om te noteren welk rijbewijs je bezit.


Personalia

Naam: Patrick Krings

Adres: Diemerkade 1, 1111 AA Diemen

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: e-mail@adres.nl

Geboortedatum: 1 januari 1983

Rijbewijs: B 


Persoonlijk profiel

Een cv met een persoonlijk profiel is een mooie binnenkomer. De recruiter leest zo eerst een kort persoonlijk tekstje over de kandidaat voordat hij of zij naar de kennis en ervaring gaat kijken. Een goed moment om jezelf voor te stellen en in een aantal zinnen te vertellen wie je bent, wat je kunt en wat je ambities zijn. Zo wakker je de nieuwsgierigheid van de lezer aan.


Persoonlijk profiel

Ik ben een sociale en leergierige timmerman met meer dan 17 jaar ervaring. Bij elke opdracht zet ik mijn schouders eronder om topkwaliteit te leveren. Het mooiste van mijn werk? De dankbare gezichten wanneer iets gerepareerd of verbouwd is. In een toekomstige functie ben ik op zoek naar nieuwe specialisaties zoals restauratie timmerwerk. 


Opleidingen en cursussen

Natuurlijk zijn er verschillende manieren waarop je timmerman kunt worden. Een van deze manieren is een mbo-opleiding allround timmerman volgen. Zo leer je in drie of vier jaar alles over het vak van timmerman. Na je studie kun je je specialiseren in bijvoorbeeld restauratie of onderhoudstimmerwerk. Het benoemen van aanvullende cursussen geeft je potentiële baas een compleet beeld van jouw kennis en kunde. 


Opleiding

September 1997 – juni 2001 Mbo Allround timmerman, ROC, Utrecht


Cursussen

2007 VCA in de bouw (behaald)  

2005 Bouwkundige calculatie (behaald) 


Werkervaring

Bij je ‘Werkervaring’ omschrijf je duidelijk aan welk soort projecten of opdrachten je hebt gewerkt. Wat waren je werkzaamheden en taken? In welke sector heb je deze werkzaamheden uitgevoerd? En welke technieken heb je hiervoor gebruikt? Een aantal vragen die van belang kunnen zijn bij het beschrijven van je werkervaring.


Werkervaring

Maart 2013 – heden Timmerman, Medicare, Diemen

In mijn rol als timmerman werk ik bij verschillende ziekenhuizen en zorgcomplexen waar ik onderhouds- en renovatiewerkzaamheden uitvoer. Mijn werkzaamheden bestaan uit:

 • Hang- en sluitwerk herstellen
 • Metalstud-wanden bouwen
 • Systeemplafonds aanhelen
 • Trapreparatie
 • Bekistingswerk
 • Profielen en kozijnen stellen
 • Aftimmerwerk 


Juli 2003 – maart 2013 Allround timmerman, WoonPlus, Diemen

Als allround timmerman voerde ik aanpassingswerkzaamheden uit voor ouderen en mindervaliden bij de mensen thuis. Ik voerde vooral de volgende taken uit:

 • Verbouwwerkzaamheden
 • Maken van onderrijdbare keukens
 • Leggen van drempelhulpen
 • Verbreden van deuren en kozijnen 


Stages

Tijdens je studie leer je het meeste in de praktijk. Vaak ben je als leerling timmerman een aantal dagen per week werkzaam voor een leerbedrijf. Daarnaast kun je ook stages lopen om je theoriekennis in praktijk te brengen. Dit vormen belangrijke onderdelen op je timmermans-cv. Hiermee toon je aan dat je al werkervaring hebt opgedaan, zelfs als je nog geen echte baan als timmerman hebt gehad.


Stage

Januari 1997 – september 1998 Leerling timmerman, Intro, Diemen

Als leerling timmerman hielp ik bij het inmeten van nieuwe projecten, werkte ik op basis van bouwtekeningen en voerde ik mutatiewerkzaamheden uit aan grote bedrijfspanden.  


Vaardigheden en eigenschappen

Het benoemen van je vaardigheden als timmerman zijn essentieel. Een werkgever wil namelijk weten welke technieken je beheerst, met welke gereedschappen en machines je om kunt gaan en of je bijvoorbeeld bouwtekeningen kunt aflezen. Aan de hand van deze informatie wordt er een beslissing genomen of je geschikt bent voor de baan of niet. 


Daarnaast wil je ook je eigenschappen laten zien. Zo zijn nauwkeurig werken, zelfstandig kunnen werken en goed met klanten kunnen omgaan onmisbaar in een functie als timmerman. Het is zaak om juist die eigenschappen te benoemen die jouw een nog betere timmerman maken. 


Vaardigheden

Ervaring in en kennis van renovaties aan woningen en kantoorgebouwen – zeer goed

Kennis van geldende veiligheidsvoorschriften – zeer goed

Bouwtekeningen aflezen – zeer goed 


Eigenschappen

Klantvriendelijk

Nauwkeurig en zelfstandig werken

Collegiaal 


Lay-out van je timmermans-cv

Je levert als timmerman kwaliteitswerk af. Zie je werk als je visitekaartje. Hetzelfde geldt voor je curriculum vitae. Naast een sterke inhoud heeft deze ook een uitnodigende buitenkant nodig. Hiermee laat je zien dat je oog voor detail hebt, een eigenschap die essentieel is voor een functie als timmerman. Kies dus voor een professionele lay-out met genoeg witruimte en maak gebruik van opsommingen en titels in je cv. Zo maak je je cv leesbaar én overzichtelijk.


Maak nu zelf een timmermans-cv!

CV voorbeeld verkoper of verkoopmedewerker

CV voorbeeld verkoper

Hoewel er steeds meer online winkels bijkomen, willen veel mensen toch nog graag producten in het echt zien, voelen en passen. Ben je op zoek naar een functie als verkoper of verkoopmedewerker dan zal...

Lees verder »
CV voorbeeld steward, stewardess

CV voorbeeld stewardess

Ben je stewardess dan zorg je voor de bediening en veiligheid van de passagiers. De mannelijke functienaam van stewardess is steward. Je werkt niet alleen maar in een team samen met andere stewardesse...

Lees verder »
CV ingenieur of engineer

CV voorbeeld ingenieur

Aan de slag als ingenieur? Dan kun je aardig wat richtingen op. Elk probleem vraagt namelijk om een andere aanpak. Zo kun werkzaam zijn als bouwkundig ingenieur, civiel ingenieur of bijvoorbeeld proje...

Lees verder »