Maak je cv als tandarts

Vul je gegevens in, kies een template en download je cv. Gemakkelijk en snel – klaar in 10 minuten. Start direct!

CV maken
CV voorbeeld tandarts

CV voorbeeld tandarts

Het vinden van een geschikte vacature als tandarts hoeft geen lastige uitdaging te zijn. Er is grote vraag naar tandartsen. Zeker als je daarnaast bereid bent om te reizen of te verhuizen kun je vissen in een enorme vijver. Uiteraard heb je bij een sollicitatie een goed onderbouwd en geschreven curriculum vitae nodig. Deze praktische tips helpen je op weg om een opvallend en professioneel tandartsen cv te schrijven om zo de kans op een baan te vergroten.


Een tandarts is iemand die het gebit controleert en behandelt. Zo kijkt de tandarts of een patiënt een ziekte of afwijking heeft aan de tanden, kiezen, tandvlees of slijmvliezen. Constateer je een afwijking of een ziekte dan ga je over tot behandeling. Er zijn verschillende behandelingen die een tandarts uitvoert. Denk aan het vullen van gaatjes, het reinigen van het gebit, het trekken van kiezen en tanden en het plaatsen van kronen en bruggen. Bij de taken van een tandarts horen ook:


 • verdoven
 • röntgenfoto’s maken
 • advies en uitleg geven over mondverzorging
 • geven van een wortelkanaalbehandeling
 • bijhouden van het medisch dossier
 • doorverwijzen naar andere zorgprofessionals 


Als je als tandarts aan de slag gaat, kun je ervoor kiezen om in loondienst te werken, maar ook in een groepspraktijk of als zelfstandig tandarts in een eigen praktijk.Personalia

Het eerste onderdeel dat je op je tandartsen cv plaatst is het kopje ‘Personalia’. Je vermeldt in ieder geval je voor- en achternaam, je adres, je telefoonnummer en e-mailadres en je geboortedatum. In je personalia kun je ook andere relevante informatie opnemen. Denk bijvoorbeeld aan een link naar je LinkedIn-profiel. Op LinkedIn kan de lezer van je cv uitgebreidere informatie vinden en feedback van collega’s en leidinggevenden. Wil je opvallen met je tandartsen cv? Plaats dan een foto van jezelf met een rustige achtergrond en een glimlach op je gezicht. Cv’s met foto zullen langer blijven hangen op het netvlies van de werkgever dan cv’s zonder foto. 


Personalia

Naam: Patrick Vos

Adres: Diemerkade 1, 1111 AA Diemen

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: email@adres.nl

Geboortedatum: 1 maart 1989

LinkedIn: www.linkedin.com/patrickvos 


Persoonlijk profiel

Naast het plaatsen van je pasfoto is ook het hebben van een persoonlijk profiel een uitstekende manier om op te vallen in die berg met sollicitaties. Zeker als je bedenkt dat tandartsen veelal dezelfde opleiding hebben gedaan, is dit een mooie manier om er met kop en schouders bovenuit te steken. In je persoonlijk profiel laat je zien wie je bent, hoe je werkt en wat je ambities zijn. Dit geeft de toekomstige werkgever een goede indruk van wie jij bent als persoon. Een profielschets bestaat uit gemiddeld drie à vier zinnen.  


Persoonlijk profiel

Als menslievende tandarts ben ik zeer begaan met mijn patiënten en probeer ze zo goed mogelijk op hun gemak te stellen en bij te staan. Zeker als het gaat om personen die bang zijn voor de tandarts zet ik alles op alles om een fijne ervaring te creëren. Een van mijn geheime ingrediënten is mijn humor en openheid. Als een patiënt met een goed gevoel uit mijn tandartsstoel opstaat, kan mijn dag niet meer stuk. 


Opleidingen en cursussen

Om tandarts te worden volg je de opleiding Tandheelkunde. Een manier om je te onderscheiden in het sollicitatieproces is door de titel van je scriptie te vermelden op je cv, maar ook het benoemen van eventuele onderscheidingen. Ook na je universitaire opleiding moet je jezelf blijven bijscholen omdat de techniek zich razendsnel ontwikkelt. Nascholingscursussen en trainingen krijgen dus ook een plaats op je tandartsen cv.  


Opleidingen

September 2007 – juni 2013 Tandheelkunde, UVA, Amsterdam 


Cursussen

2016 Supragingivaal

Ultrasoon reinigen 2017 Angstbeheersing in de praktijk  


Werkervaring

Aan de hand van je werkervaring laat je een werkgever zien wat je in huis hebt en welke kennis je in de praktijk weet te brengen. Bij het omschrijven van je eerdere functies ben je zo concreet mogelijk. Schrijf kort en bondig je taken op, leg uit welke behandelingen je hebt uitgevoerd en met welke technieken of producten je hebt gewerkt.  


Werkervaring

Januari 2017 – heden Tandarts, Kidsmondzorg, Utrecht

In mijn functie als tandarts binnen een praktijk voor jeugdtandzorg werk ik met jonge patiënten en ben ik verantwoordelijk voor hun behandeling en begeleiding. Mijn taken bestaan uit:

 • Stellen van diagnoses
 • Uitvoeren van behandelingen
 • Begeleiden van jonge patiënten
 • Samenwerken met kaakchirurgen, mondhygiënisten en preventieassistenten 


Oktober 2013 – januari 2017 Tandarts, Esthetische Mondzorg Utrecht, Utrecht

Als tandarts binnen een groot gezondheidscentrum specialiseerde ik mij als algemeen practicus. Ik voerde de volgende taken uit:

 • Behandelen van tandbederf, zenuw- en tandvleesontstekingen
 • Plaatsen van protheses, kronen en bruggen
 • Verwijderen van verstandskiezen
 • Begeleiden en ondersteunen van patiënten
 • Bijhouden van medische dossiers 


Vaardigheden en eigenschappen

Ga je te werk als tandarts dan is secuur kunnen werken een van de eigenschappen die onmisbaar is. Deze nauwkeurigheid komt terug bij het plaatsen van verdovingen en het boren van gaatjes. Verder dien je als tandarts communicatief sterk te zijn. Je moet patiënten goed uitleg kunnen geven en op hun gemak kunnen stellen. Ook een duidelijke communicatie met collega’s is van cruciaal belang. Door je vaardigheden en eigenschappen te vermelden op je tandartsen cv laat je een potentiële werkgever zien waar je goed in bent en of jouw profiel bij de vacature past. 


Vaardigheden

Communicatieve vaardigheden – zeer goed

Invisalign – zeer goed

Supragingivaal ultrasoon reinigen – zeer goed 


Eigenschappen

Secuur

Goed kunnen luisteren

Patiëntgericht 


Lay-out van je tandartsen cv

Nu je de inhoud van je tandartsen cv op orde hebt, kun je aan de slag met de lay-out. Door de juiste vormgeving te kiezen voor je cv creëer je nog een factor om mee op te vallen. Voor een recruiter of werkgever is het belangrijk dat een cv goed leesbaar is. Dit doe je door voldoende witruimte toe te voegen en koppen en titels te gebruiken in je document. Ben je zelf geen kei in het ontwerpen van een mooie lay-out? Kijk dan op CVwizard waar je keuze hebt uit verschillende ontwerpen en kleuren die perfect aansluiten bij een tandartsen cv.


Maak direct je eigen tandartsen cv!

Verschil tussen resume en curriculum vitae

Verschillen tussen een resume en een cv

Wellicht heb je je dit ook al eens afgevraagd: wat is het verschil tussen een resume en een cv? Vaak denkt men dat resume een Engelse vertaling is van cv. Dit klopt niet. In het Verenigd Koninkrijk, C...

Lees verder »
CV voorbeeld journalist

CV voorbeeld journalist

Werken in de journalistiek levert best wat concurrentie op. Er zijn veel vacatures voor journalisten of verslaggevers te vinden. Tegelijkertijd ontvangen werkgevers ook veel sollicitaties. Om jezelf s...

Lees verder »
CV zzp’er of freelancer

CV voorbeeld zzp’er of freelancer

Ben je werkzaam als zzp’er (zelfstandige zonder personeel)? Ook dan zul je een curriculum vitae moeten maken om nieuwe opdrachten binnen te halen. Net als een regulier cv moet ook je zzp cv een bepaal...

Lees verder »