Maak je cv als magazijnmedewerker

Vul je gegevens in, kies een template en download je cv. Gemakkelijk en snel – klaar in 10 minuten. Start direct!

CV maken
CV magazijnmedewerker

CV voorbeeld magazijnmedewerker

Met onder andere de komst van webwinkels zijn veel bedrijven op zoek naar magazijnmedewerkers. Je zult dus voldoende vacatures vinden in je zoektocht naar een nieuwe baan. Veel webwinkels hebben zelf geen winkelruimte om hun producten op te slaan en zijn afhankelijk van een extern magazijn. Om de goederenstroom, opslag, distributie en voorraadbeheer in goede banen te leiden, hebben ze een magazijnmedewerker nodig. Ga je solliciteren? Dan heb je een verzorgd en professioneel magazijnmedewerkers cv nodig. Daarom vind je in dit artikel een aantal nuttige tips om snel je eigen cv op te stellen. 


In het magazijn of de opslagplaats is een magazijnmedewerker verantwoordelijk voor de goederen. Zo houd je je bezig met het invoeren en uitvoeren van goederen en het laden en lossen. Het scannen van barcodes van inkomende en uitgaande goederen, het verpakken en opslaan en het voorraadbeheer. Daarnaast moet je documenten opstellen en gegevens invoeren in de computer. Je bent veel bezig met administratieve werkzaamheden. Onder de taken van een magazijnmedewerker vallen onder andere:


 • Onderhoud en beheer van het magazijn
 • Aannemen en controleren van goederen
 • Bestellingen controleren
 • Werken met speciale computersystemen voor de invoering van gegevens
 • Voorraadbeheer 


Je vindt een baan als magazijnmedewerker in winkels, industriële bedrijven of bij opslag- en distributiecentra. Flexibiliteit is een groot goed want er wordt veelal in ploegendiensten gedraaid. Dit betekent dat je werktijden kunnen verschillen van ’s morgenvroeg tot ’s nachts.Personalia

De recruiter of toekomstige werkgever wil als eerste van je weten wie je bent. Zet bovenaan je magazijnmedewerkers cv je naam, adres, geboortedatum. Verder vul je je telefoonnummer en e-mailadres in. In je personalia kun je ook overige gegevens kwijt zoals je nationaliteit, burgerlijke staat en rijbewijs. Heb je als magazijnmedewerker een heftruckcertificaat? Dan vermeld je dit onder het kopje ‘Certificaten’. 


Personalia

Naam: Karsten Wolters

Adres: Diemerkade 1, 1111 AA Diemen

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: e-mail@adres.nl

Geboortedatum: 7 oktober 1997  


Persoonlijk profiel

Je schrijft een curriculum vitae om te solliciteren naar een baan als magazijnmedewerker en je doel is om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Maar de recruiter zal dan eerst jouw cv in zijn geheel moeten lezen. Hoe je dit voor elkaar krijgt? Dit doe je door een uitnodigend persoonlijk profiel toe te voegen. Schrijf in je persoonlijk profiel wie je bent als persoon, hoe je te werk gaat en wat je ambitie is. Over het algemeen doe je dit in drie of vier zinnen.


Persoonlijk profiel

Als magazijnmedewerker geniet ik van werken met collega’s. Het is elke dag weer een uitdaging om alle bestellingen in perfecte staat op tijd gereed te krijgen. Ik heb mijn heftruckdiploma behaald en in de toekomst wil ik me graag verder gaan specialiseren met het werken met heftrucks en reachtrucks.  


Opleidingen 

Een magazijnmedewerker word je door een mbo-opleiding op niveau 2 of 3 te volgen. Dit kan bijvoorbeeld een opleiding in de richting logistiek zijn. Ben je 21 jaar of ouder dan kun je ook korte mbo-opleiding Magazijn- en voorraadbeheer volgen. Een ander belangrijk onderdeel op je magazijnmedewerkers cv zijn de certificaten die je hebt behaald. Hoe meer certificaten je op je naam hebt staan, hoe breder inzetbaar je bent. Zet bijvoorbeeld je heftruckcertificaat of reachtruckdiploma op je cv. Zo laat je zien dat je met gemak pallets kunt verplaatsen in een stelling. Een deskundige opleiding is belangrijk om een vakbekwame heftruckchauffeur te worden. Veiligheid gaat voor alles. Hetzelfde geldt voor een veiligheidscertificaat zoals het VCA-certificaat. Ook deze benoem je op je cv.


Opleiding

September 2014 – juni 2017 Mbo-opleiding Logistiek medewerker niveau 2, ROC, Utrecht


Certificaten

2018 Heftruckcertificaat (behaald)

2017 VCA-certificaat (behaald)   


Werkervaring

Ervaring in een magazijn is essentieel als je wilt werken als magazijnmedewerker. Demonstreer jouw werkervaring door elke baan kort te omschrijven en daarna je uitgevoerde taken op te sommen in een lijstje. Zo creëer je een consistent en overzichtelijk cv dat makkelijk leesbaar is voor de recruiter.


Werkervaring

Juli 2017 - heden Magazijnmedewerker, Schenk, Diemen

Als magazijnmedewerker werk ik in een tweeploegendienst waarbij de werktijden liggen tussen 7.30 uur ’s ochtends en 1 uur ’s nachts. Ik ben verantwoordelijk voor het op tijd kunnen versturen van bestellingen voor de klant. Ik voer onder andere de volgende taken uit:

 • Uitpakken van binnenkomende goederen
 • Bestellingen gereedmaken
 • Goederen tellen en controleren
 • Inpakken en sealen
 • Afgeronde bestellingen sorteren 


Stages

Tijdens je mbo-opleiding ga je meestal naar school gecombineerd met werken. Deze praktijkstages zijn onmisbaar op je magazijnmedewerkers cv omdat je hiermee aantoont dat je over opgedane werkervaring beschikt. Net als bij het kopje ‘Werkervaring’ zorg je er hier ook voor dat je een korte omschrijving geeft van de gelopen stage en een lijstje met taken. Een toekomstige werkgever vindt het ook interessant om te lezen wat je hebt geleerd tijdens je stage. 


Stages

Oktober 2014 – mei 2015 Stagiair magazijn, Krijtman Logistics, Utrecht 

Tijdens mijn stage als magazijnmedewerker werkte ik in een distributiecentrum voor tuinmaterialen. Ik leerde onder tijdsdruk werken en nauwkeurig aan de slag te gaan om ervoor te zorgen dat bestellingen klopten. Mijn werkzaamheden waren:

 • Ontvangen en verwerken van inkomende goederen
 • Klaarzetten van bestellingen
 • Schoonhouden en opruimen van het magazijn 


Vaardigheden en eigenschappen

Een magazijnmedewerker moet goed kunnen organiseren. De gehele goederenstroom moet elke dag weer in goede banen worden geleid. Daarnaast ben je ook bezig met administratieve taken zoals het bijhouden van de voorraadregistratie. Dit bijhouden gebeurt vaak in speciale software en registratiesystemen. Als je hier kennis van hebt, noteer dit dan op je cv.


Verder zul je als magazijnmedewerker zowel zelfstandig als in teamverband moeten kunnen werken. De werktijden zijn nogal wisselend en flexibiliteit is een plus. Nauwkeurigheid is geboden want je zult ervoor moeten zorgen dat goederen zich op de juiste plek bevinden zodat je goed overzicht kunt houden in het magazijn. 


Vaardigheden

Computervaardigheden – zeer goed

Heftruck en reachtruck besturen – zeer goed

Organisatorische vaardigheden – zeer goed

Kennis van de geldende veiligheidsvoorschriften – zeer goed 


Eigenschappen

Nauwkeurig werken

Flexibel in werktijden

In teamverband kunnen werken 


Lay-out van je schoonmakers cv

Zorgvuldigheid in je werk moet je ook laten terugkomen in je curriculum vitae. Een overzichtelijk en verzorgd document geven jouw cv de professionaliteit die het verdient. Kies rustige accentkleuren voor je cv en maak ook zeker gebruik van voldoende witruimte. Je maakt het de recruiter makkelijk om jouw cv door te nemen door gebruik te maken van opsommingen, koppen en titels. Zelf niet zo’n held in het ontwerpen van een lay-out? Gebruik dan een van de cv templates van CVwizard.nl en maak je eigen cv binnen drie eenvoudige stappen.  


Maak nu zelf een magazijnmedewerkers cv!

CV automonteur of autotechnicus

CV voorbeeld automonteur

Zolang er auto’s rondrijden zijn er automonteurs nodig om deze voertuigen te onderhouden en te repareren. Ben je op zoek naar een nieuwe baan als automonteur dan heb je een goed cv nodig om kans te ma...

Lees verder »
CV online marketeer

CV voorbeeld online marketeer

Er is de afgelopen jaren een grote omslag te zien van analoge media naar digitale media. Van adverteren in tijdschriften, kranten en op de radio naar online advertenties en webshops. Op diverse vacatu...

Lees verder »
10 tips voor je cv

10 tips voor een perfect cv

Je hebt een leuke vacature gevonden waar je op wilt reageren. Maar nu komt het: hoe stel je nou een goed cv samen waarmee je de kans op een sollicitatiegesprek vergroot? Het schrijven van een professi...

Lees verder »