Maak je cv als beveiliger

Vul je gegevens in, kies een template en download je cv. Gemakkelijk en snel – klaar in 10 minuten. Start direct!

CV maken
CV beveiliger, bewaker of beveiligingsmedewerker

CV voorbeeld beveiliger

De laatste jaren zijn er steeds meer vacatures bijgekomen in de beveiliging. Ben je op zoek naar een baan als beveiliger of beveiligingsmedewerker dan moet het vinden van een nieuwe baan geen problemen opleveren voor je. Zeker niet als je gebruikmaakt van onderstaande tips om een professioneel en sterk beveiligers cv op te stellen.


Wat je precieze taken zijn als beveiliger of beveiligingsmedewerker hangt af van de plek waar je werkt. Zo kun je werkzaam zijn als toezichthouder in bijvoorbeeld een museum, als objectbeveiliger waarbij je bijvoorbeeld een specifiek gebouw beveiligt of als evenementenbeveiliger bij concerten of sportwedstrijden. In je rol als beveiliger voer je voornamelijk toezichthoudende en controleren taken uit. Je bent verantwoordelijk voor het bewaken van de veiligheid. Over het algemeen voer je als beveiliger de volgende taken uit:


 • Preventief toezicht
 • Toegangsbewaking en bezoekersregistratie
 • Afwijkend gedrag opmerken
 • Optreden bij ongewenst gedrag
 • Gebouwen openen en afsluiten
 • Algemene-, brand-, surveillance- en sluitrondes afwerken
 • Veiligheidschecks uitvoeren Personalia

Je begint je beveiligers cv met een gedeelte over jezelf. Hierin verwerk je je persoonlijke gegevens zoals je naam, adres, woonplaats en je geboortedatum. Uiteraard wil je dat de recruiter of werkgever contact met je op kan nemen. Daarom voeg je aan je personalia ook je telefoonnummer en je e-mailadres toe. Verdere informatie die relevant kan zijn voor je cv als beveiliger is het noemen van je rijbewijs. Solliciteer je op een baan waarbij je rondes moet doen met een voertuig dan kan deze informatie van pas komen. Wat ook niet mag ontbreken op je curriculum vitae is een professionele foto. Als beveiliger of beveiligingsmedewerker dien je voorkomend te zijn. Een beveiliger moet niet te veel in het oog springen en makkelijk benaderbaar zijn. Recruiters kijken of kandidaten aan deze eisen voldoen en of zij niet te veel afwijken van de gangbare normen.


Personalia

Naam: Dimitri Krijgsman

Adres: Diemerkade 1, 1111 AA Diemen

Telefoonnummer: 0612345678

E-mailadres: e-mail@adres.nl

Geboortedatum: 1 september 1996

Rijbewijs: A, AM en B 


Persoonlijk profiel

Met een persoonlijk profiel op je beveiligers cv trek je de aandacht van de lezer. Je wilt namelijk dat jouw cv in zijn geheel wordt gelezen. De recruiter of werkgever moet een gevoel hebben van ‘Ja, ik wil meer weten over deze kandidaat’. Dit bereik je door in een aantal zinnen iets over jezelf te vermelden. Neem hierin de volgende dingen op:


 • Wie ben je als persoon?
 • Hoe ben je in de omgang?
 • Wat is je manier van werken? 


Persoonlijk profiel

Als beveiliger ga ik elke dag met een gezonde dosis spanning en enthousiasme naar mijn werk. Ervoor zorgen dat alles op rolletjes verloopt, zit in mijn bloed. Juist als zich er onverwachte dingen voordoen, ben ik in mijn element. Samen met collega’s los ik graag uitdagende situaties op een integere en vriendelijke manier op. 


Opleidingen en cursussen

Beveiliger kun je op verschillende manieren worden. Zo kun je een mbo-opleiding Beveiliger volgen. Bij deze opleiding ga je één dag in de week naar school en werk je de overige dagen in de beveiliging. Omdat er diverse opleidingen bestaan om beveiliger te worden, is het aan te raden om duidelijk te omschrijven welke opleiding je hebt gedaan. Verder zul je als beveiliger ervoor moeten zorgen dat de geldende wet- en regelgeving en bedrijfsregels worden nageleefd. Door cursussen en trainingen te volgen blijf je op de hoogte van het reilen en zeilen binnen je vakgebied.


Opleidingen

September 2014 – augustus 2015 Mbo-opleiding Beveiliger, ROC Nederland, Diemen 


Cursussen

2017 Beveiliger C certificaat (behaald)

2016 Brandveiligheidstraining (behaald)  


Werkervaring

Om je werkervaring in de beveiligingsbranche te onderstrepen kun je gebruikmaken van cijfers in de omschrijving van je functie. Zo is het slim om te benoemen uit hoeveel personen je team bestaat als je als hoofd beveiliging werkt of het aantal mensen binnen een bedrijf te vermelden. Hiermee toon je aan dat je de veiligheid van grote groepen mensen kunt waarborgen. 


Werkervaring

Mei 2017 – heden Objectbeveiliger, SafetyFirst, Utrecht

In mijn functie als objectbeveiliger ben ik verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid van bezoekers, leveranciers en werknemers. Mijn taken bestaan onder ander uit:

 • Brand- en sluitrondes lopen
 • Bezoekers controleren
 • Leveranciers en goederen bij aankomst controleren
 • Onveilige situaties signaleren

Ik werk zowel avond-, nacht- en weekenddiensten. Om mijn functie goed uit te oefenen beschik ik over een uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal.


Oktober 2015 – mei 2017 Beveiliger, GTA, Diemen

Als beveiliger werkte ik ’s nachts en ’s avonds en was ik flexibel inzetbaar. Ik voerde onder andere de volgende taken uit:

 • Openings- en sluitrondes verzorgen van bedrijfspanden
 • Controlerondes uitvoeren
 • Controleren op onregelmatigheden

Onderdeel van mijn functie was mobiel surveillant waarbij ik in een surveillancewagen rondreed voorzien van moderne communicatiemiddelen. 


Stages

Een opleiding tot beveiliger bestaat voor een groot gedeelte uit ervaring opdoen in de praktijk. De stages die je loopt, helpen je om de geleerde theorie direct toe te passen in echte situaties. En juist deze praktijkervaring is essentieel om te vermelden op je cv. Schrijf daarom ook de stages op die je hebt gedaan zodat de recruiter of werkgever een compleet van jouw als kandidaat krijgt.


Stages

Januari 2015 – juni 2015 Stagiair beveiliger, Winkelcentrum De Haag, Utrecht

Tijdens mijn stage in een winkelcentrum in Utrecht was mijn belangrijkste taak de veiligheid van bezoekers en werknemers garanderen. Mijn taken bestonden uit:

 • Signaleren van ongewenste situaties
 • Toezicht houden
 • Uitvoeren van toegangscontroles
 • Uitvoeren van veiligheidscontroles
 • Openen en sluiten van winkels 


Vaardigheden en eigenschappen

Meestal komen er aardig wat reacties binnen op een vacature. Wil je jezelf onderscheiden van andere kandidaten dan zul je moeten opvallen. Dit kun je doen door je vaardigheden en eigenschappen op te nemen op je beveiligers cv. Een belangrijke eigenschap is dat je protocollen en werkwijzen nauwkeurig volgt en uitvoert. Dergelijke informatie is essentieel om te vermelden op je beveiligers cv. 


Vaardigheden

Sociaal vaardig – zeer goed

Communicatief vaardig – zeer goed

Kennis van surveillance software - goed 


Eigenschappen

Representatief

Anticiperen

Integer 


Talen

Als beveiliger zul je de Nederlandse taal goed moeten beheersen om, bijvoorbeeld in geval van noodsituaties, je boodschap helder en duidelijk over te brengen. Spreek je daarnaast een tweede taal? Dan kan dit zeer zeker van pas komen in de beveiliging. Wanneer je gaat werken op een vliegveld of bij evenementen bijvoorbeeld. Noteer daarom je talenkennis op je curriculum vitae. 


Talen

Nederlands – moedertaal

Engels – vloeiend 


Lay-out van je beveiligers cv

Kies bij het maken van de lay-out van je cv voor een gevoel van veiligheid en integriteit. Geen schreeuwende kleuren maar juist blauw en groen doen het goed op een beveiligers cv. Daarnaast wil je ook laten zien dat je georganiseerd bent en weet wat je moet doen in geval van ongewenste situaties. Dit laat je zien door ook op je cv overzicht te creëren door middel van voldoende witruimte, opsomming en het gebruik van titels.


Maak nu jouw beveiligers cv! 

CV voorbeeld dierenverzorger of medewerker dierverzorging

CV voorbeeld dierenverzorger

Een dierenverzorger kan werkzaam zijn bij een dierenwinkel, een kinderboerderij, een asiel, maar ook bij een manege, dierentuin of bij een veehouderij. Je kunt zowel in de profit als in de non-profit...

Lees verder »
Spaans cv

CV in het Spaans

Zon, zee en een relaxte levensstijl zijn de ingrediënten die van Spanje een populair land maken. Zowel voor een ontspannen vakantie als om naar te emigreren. Ook zijn er veel Nederlandse studenten te...

Lees verder »
CV programmeur

CV voorbeeld programmeur

Dankzij het digitale tijdperk waarin we tegenwoordig leven is er volop vraag naar programmeurs, softwareontwikkelaars, developers en andere ICT’ers. Zowel bij multinationals als bij kleinere bedrijven...

Lees verder »