Maak je cv als administratief medewerker

Vul je gegevens in, kies een template en download je cv. Gemakkelijk en snel – klaar in 10 minuten. Start direct!

CV maken
Voorbeeld cv administratief medewerker

CV voorbeeld administratief medewerker

Door de digitalisering worden bepaalde taken in de administratieve dienstverlening overbodig gemaakt. Als je als administratief medewerker met je tijd mee blijft gaan en op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen is het vinden van een baan prima te doen. Voor het solliciteren op een vacature als administratief medewerker heb je een goed cv nodig. Daar helpen onderstaande tips je bij.


Veelvoorkomende taken als het beheren van de agenda, invoeren van administratieve gegevens en het controleren van facturen en en bankafschriften worden gedaan door de administratief medewerker. Als administratief medewerker houd je je bezig met verschillende onderdelen. Naast secretarieel werk als het afhandelen van correspondentie, ben je ook receptionist en ontvang je goederen of bezoekers en beantwoord je de telefoon. Ook ben je bezig met bedrijfsadministratieve taken als archiveren en debiteurenbeheer.


De taken van een administratief medewerker zijn onder andere:


 • Agendabeheer
 • Beantwoorden van de telefoon
 • Inkomende en uitgaande post afhandelen
 • In ontvangst nemen van goederen
 • Bezoekers verwelkomen
 • Administratieve gegevens invoeren
 • Debiteuren- en crediteurenadministratie
 • Formulieren invullen en verwerken
 • Boekingsstukken controleren en ordenen Personalia

Op je administratief medewerkers cv plaats je bovenaan je naam en je contactgegevens. Men wil van je weten waar je woont, wanneer je geboren bent, wat je telefoonnummer en je e-mailadres is. Een ander interessant onderdeel zou je LinkedIn-profiel kunnen zijn. Hier kun je juist wat meer uitweiden over je ervaringen bij een bepaalde werkgever. Daarnaast kan een potentiële werkgever aanbevelingen van anderen over jou lezen op LinkedIn. 


Personalia

Naam: Janine Blok

Adres: Diemerkade 1, 1111 AA Diemen

E-mailadres: e-mail@adres.nl

Telefoonnummer: +31 (0)6 12345678

Geboortedatum: 1 mei 1985

LinkedIn: linkedin.com/janineblok 


Persoonlijk profiel

Door een persoonlijk profiel toe te voegen aan je administratief medewerkers cv ‘verleid’ je de lezer om jouw cv in zijn geheel te lezen. Als de lezer na het bekijken van je persoonlijk profiel denkt ‘Dit is interessant, hier wil ik meer over weten’, dan heb je dat doel in ieder geval al bereikt. Je schrijft in je profielschets een drietal zinnen over: 


 • Wie je bent als persoon
 • Hoe je in de omgang bent
 • Wat je manier van werken is 


Persoonlijk profiel

Als administratief medewerker hou ik ervan om werk van anderen uit handen te nemen. In mijn werkzaamheden ben ik altijd op zoek naar creatieve en pragmatische oplossingen. Door mijn flexibele instelling speel ik snel in op veranderende omstandigheden.


Opleidingen, cursussen en certificaten

Er zijn verschillende wegen die leiden tot het beroep van administratief medewerker. Zo kun je bijvoorbeeld de mbo-opleiding Administratief Medewerker volgen. Tijdens de opleiding leer je de juiste theorie en de vaardigheden die je nodig hebt zoals plannen en organiseren en het opstellen van zakelijke correspondentie. Een werkgever wil graag weten welk soort opleiding je hebt gevolgd. Cursussen zijn ook een goede aanvulling. Heb je een cursus MySQL afgerond of beschik je over een praktijkdiploma loonadministratie? Dit is voor een werkgever interessante informatie die hij of zij graag terugziet op je cv. 


Opleiding

September 2003 – juni 2004 Mbo Administratief Medewerker, ROC, Utrecht 


Cursussen

2007 Loonadministratie

2005 MySQL


Werkervaring

De recruiter of werkgever leest graag wat jouw taken en verantwoordelijkheden waren in vorige functies. Nog beter: vermeld bij je werkervaring ook eventuele resultaten die je hebt behaald. Een van je taken als administratief medewerker is bijvoorbeeld het maken van notulen, contacten onderhouden met klanten en leveranciers en het invoeren van gegevens. 


Werkervaring

November 2010 – heden Administratief medewerker, Retail, Utrecht

In mijn functie als administratief medewerker verricht ik administratieve en ondersteunende werkzaamheden binnen meerdere filialen. Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit: 

 • beantwoorden van de telefoon
 • beheren van de agenda van meerdere collega’s
 • ontvangen van aanvragen
 • verwerken van aanvragen
 • procesvoortgang controleren
 • offreren
 • factureren 


Daarnaast rapporteer ik over de voortgang van de uitvoering van werkzaamheden en benoem eventuele knelpunten.


September 2004 – oktober 2010 Administratief medewerker, Transporter, Utrecht 

Als administratief medewerker werkte ik dagelijks met verschillende administratieprogramma’s en maakte ik draaitabellen in Excel. Ik verrichtte uiteenlopende secretariële, coördinerende en administratieve werkzaamheden uit waaronder:

 • agendabeheer
 • verwerken van orders
 • transportplanningen maken
 • voorraadbeheer bijhouden
 • contacten onderhouden met klanten en leveranciers
 • bijhouden e-mailverkeer 


Stages

Tussen theorie en praktijk zit nog een aardig gat. Door stage te lopen vul je dit gat op. Je leert werken in een professionele omgeving, omgaan met collega’s en je opgedane theorie in praktijk brengen. Een stage is ook onderdeel van je werkervaring, dus zelfs als je net bent afgestudeerd kun je aantonen dat je al hebt gewerkt in de wereld van administratie. Net als bij je werkervaring zet je bij je stage ook welke functie je vervulde en wat je taken en verantwoordelijkheden waren.


Stages

Januari 2004 – mei 2004 Medewerker administratie, Verzekerd, Utrecht 

Tijdens mijn stage werkte ik als medewerker administratie en leerde ik veel over het reilen en zeilen op een administratiekantoor. Ik verzorgde de administratieve afhandeling van aanvragen, wijzigingen en royementen van verzekeringen. Daarnaast waren mijn taken:

 • verwerken van post
 • opnemen van de telefoon
 • polisadministratie
 • uitvoeren van controles
 • archiveren en sorteren 


Vaardigheden en eigenschappen

Een echte duizendpoot moet je zijn als je werkzaam bent als administratief medewerker. Continu de telefoon opnemen, goederen in ontvangst nemen, zorgen dat de post bij de juiste persoon komt en collega’s ondersteunen met allerlei werkzaamheden. Je bent van alle markten thuis. Laat dit ook zien op je administratief medewerkers cv. Over welke vaardigheden beschik je? Heb je kennis van bepaalde administratiesoftware? Vermeld dit op je cv. Ook wil een recruiter graag lezen wat voor persoon je bent. Daarom noteer je ook verschillende eigenschappen.


Vaardigheden

Excel – zeer goed

MySQL – zeer goed

Georganiseerd en gestructureerd werken – zeer goed

Communicatief vaardig – zeer goed 


Eigenschappen

Flexibel

Stressbestendig

Goed in plannen 


Lay-out van je administratief medewerkers cv

Overzicht en structuur zijn twee kernwoorden als je werkt als administratief medewerker. Daarom is het belangrijk dat ook de lay-out van je cv er professioneel en overzichtelijk uitziet. Felle kleuren kun je beter vermijden, kies liever voor een of twee rustige accentkleuren om je curriculum vitae op te laten vallen. Ook veel witruimte doet het goed op een cv waarmee je solliciteert naar een ondersteunende functie. Nog meer structuur breng je aan door opsommingen toe te voegen en goed gebruik te maken van koppen en titels. Geen tijd of niet de kennis in huis om zelf een lay-out te ontwerpen? Gebruik dan een van de cv templates van CVwizard en maak je eigen cv in drie eenvoudige stappen. 


Maak nu jouw cv als administratief medewerker!

CV accountmanager of vertegenwoordiger

CV voorbeeld accountmanager

Er zijn veel vacatures te vinden voor een functie als accountmanager of vertegenwoordiger. In welke sector je ook op zoek bent, het zal over het algemeen geen moeilijke zoektocht worden. Maak het jeze...

Lees verder »
CV ingenieur of engineer

CV voorbeeld ingenieur

Aan de slag als ingenieur? Dan kun je aardig wat richtingen op. Elk probleem vraagt namelijk om een andere aanpak. Zo kun werkzaam zijn als bouwkundig ingenieur, civiel ingenieur of bijvoorbeeld proje...

Lees verder »
CV manager, teamleider, leidinggevende

CV voorbeeld manager

Iemand die carrière wil maken als manager, teamleider of leidinggevende heeft tijdens zijn sollicitatie een sterk cv nodig. Een gedegen curriculum vitae toont namelijk aan dat jij van aanpakken weet,...

Lees verder »