CV maken voor een uitzendbureau of vacaturewebsite

Een cv maken voor een uitzendbureau of vacaturewebsite

Voorheen werden open sollicitatiebrieven geschreven en verstuurd naar bedrijven waar je graag zou willen werken en ging je uitzendbureaus bij jou in de buurt langs op jacht naar een baan. Nu is het internet de place to be om je droombaan te vinden. Veel uitzendbureaus en vacaturesites bieden hun diensten aan om kandidaten online te koppelen aan de juiste vacatures. Hoe werkt deze manier van zoeken en hoe maak je een goed cv voor verschillende uitzendbureaus en vacaturesites?

Hoe vind je online een nieuwe baan?

Een succesvolle manier om snel van baan te wisselen, is het gebruiken van diensten van (online) uitzendbureaus en vacaturesites of jobboards.

Via een uitzendbureau

Een uitzendbureau bemiddelt tussen werkzoekenden en bedrijven die personeel nodig hebben. Je schrijft je in bij een uitzendbureau waarna er actief een match gemaakt wordt tussen jouw profiel en vacatures van bedrijven.

Via een vacaturesite

Het grote verschil tussen een vacaturesite en een (online) uitzendbureau is dat een vacaturesite niet actief kandidaten en vacatures matcht. Wat een vacaturesite in feite doet, is het verzamelen van profielen van werkzoekenden en vacatures van bedrijven om zo een grote database te creëren. Kandidaten kunnen zoeken naar geschikte banen en rechtstreeks solliciteren en bedrijven kunnen vacatures plaatsen en kandidaten zoeken.

Handige tips bij een cv maken voor vacaturesites en uitzendbureaus

Wil je de kans vergroten dat recruiters en werkgevers jou kunnen vinden? Dan is het zaak om je cv op zoveel mogelijk plekken te verspreiden. Er zijn namelijk recruiters en werkgevers die eerst zelf op zoek gaan naar passende kandidaten voordat ze een vacature online plaatsen. Om je op weg te helpen lees je hieronder een aantal tips voor het aanmaken van een profiel en het publiceren van een cv op de belangrijkste vacaturesites en uitzendbureaus in Nederland.

YoungCapital cv maken

Studenten, starters en young professionals vinden bij uitzendbureau YoungCapital passende vacatures voor de start van hun carrière. Wil je een cv maken voor YoungCapital dan vul je eerst je persoonlijke gegevens, opleidingsniveau en talenkennis in. Bij de volgende stap upload je een eigen cv of voeg je je LinkedIn-profiel toe. Ook is het mogelijk om handmatig werkervaring en andere informatie in te voeren hoewel de keuze vrij beperkt is. Heb je een interessante vacature gezien dan hoef je alleen nog maar op ‘Solliciteer direct’ te klikken.

Monsterboard cv maken

Bij Monsterboard kunnen werkzoekenden gratis solliciteren op wereldwijde vacatures. Wanneer je een cv aanmaakt op Monsterboard kun je niet alleen met één klik op de knop solliciteren, maar kun je ook gevonden worden door werkgevers die op zoek zijn naar personeel. Op Monsterboard is het alleen mogelijk om een eigen cv te uploaden. Houd er rekening mee dat je cv niet groter mag zijn dan 5MB en dat het bestandsformaat moet bestaan uit:

  • .doc
  • .docx
  • .pdf
  • .rtf
  • .txt

Nationale Vacaturebank cv maken

Wanneer je op internet zoekt naar een nieuwe baan dan kom je de Nationale Vacaturebank tegen als een van de eerste zoekresultaten. Dankzij een handige vacature-alert kun je precies aangeven naar wat voor soort baan je op zoek bent en ontvang je nieuwe vacatures automatisch in je mail.

Wil je nationalevacaturebank.nl gebruiken dan is dit geheel gratis. Bij het aanmaken van een profiel vul je je contactgegevens in en vink je aan in welke functiegroepen en functies je geïnteresseerd bent. De volgende stap is het maken van je cv waarbij je informatie over de volgende onderdelen kunt toevoegen:

Heb je meer informatie die je graag kwijt wilt in een cv, kies er dan voor om ook je eigen cv bij te voegen aan je profiel. Vacature gevonden waarop je graag wilt solliciteren? In negen van de tien gevallen word je doorgelinkt naar de website van de werkgever. Op het moment dat je gaat solliciteren via nationalevacaturebank.nl heb je sowieso een eigen cv nodig die je snel en eenvoudig kunt maken via de cv generator van CVwizard.nl.

Indeed cv maken

Op Indeed zoek je gratis naar vacatures in zowel Nederland als ver daarbuiten. Wil je een profiel aanmaken of een cv plaatsen dan betaal je hier niet voor. Een cv maken voor Indeed doe je door een eigen cv te uploaden of een nieuw cv online aan te maken op de website. Het nadeel hiervan is dat jouw online cv alleen informatie over je opleiding, werkervaring en vaardigheden bevat. Wel is het mogelijk om na het aanmaken zelf nieuwe onderdelen toe te voegen. Wil je opvallen met je cv op Indeed? Kies er dan voor om een bestaand cv te uploaden met een eigen indeling en eigen lay-out.

Werk.nl cv maken

Werkzoekenden in Nederland kunnen zich inschrijven op werk.nl, onderdeel van het UWV en de gemeente. Om je te kunnen inschrijven moet je wel beschikken over DigiD. Maak een profiel en cv aan en vul de verplichte onderdelen in. Pluspunt: er worden handige tips getoond tijdens het invullen van je cv. Om je aanmelding af te ronden geef je aan wat je situatie is, hoe je gevonden wilt worden en hoe werkgevers je kunnen bereiken. Als je geen sollicitatieplicht hebt, moet je je cv om de 80 dagen verlengen anders verloopt deze.

Jobbird cv maken

Op de vacaturesite Jobbird kun je in een aantal snelle stappen een online profiel creëren. Je neemt je eigen cv in Pdf-formaat erbij om te uploaden en je vult je e-mailadres in. Wat Jobbird daarna doet is jouw geüploade cv scannen en de informatie overzetten naar hun eigen systeem. Een klein nadeel van dergelijke software is dat de kans groot is dat je zelf nog informatie moet aanvullen om je cv compleet te maken. Heb je nog geen cv? Jobbird geeft je tevens de mogelijkheid om een cv handmatig aan te maken bestaand uit de volgende onderdelen:

Op deze manier maak je een uitgebreid cv. Het is niet mogelijk om daarnaast links naar social media-profielen, hobby’s en interesses of bijvoorbeeld nevenactiviteiten te vermelden.

Zoveel mogelijk een eigen cv uploaden

In je zoektocht naar werk gaat het erom dat je opvalt tussen andere kandidaten. Met een eigen cv toon je meer persoonlijkheid en kun je meer informatie delen met recruiters en werkgevers. Probeer daar waar mogelijk je eigen cv te uploaden in plaats van handmatig een curriculum vitae toevoegen op een vacaturesite of uitzendbureau.

Beschik je nog niet over een professioneel cv? Met de handige cv generator van CVwizard.nl maak je in een handomdraai meerdere cv’s online. Zo val je niet alleen op maar maak je het jezelf ook een stuk makkelijker: nu hoef je alleen nog maar een profiel aan te maken en je cv te uploaden op vacaturesites of uitzendbureaus om de juiste vacature te vinden.

Maak indruk met je CV

Eenvoudig en snel een professioneel CV opstellen en downloaden.